Foto: Bildbyrån

João Félix uppges överväga flytt från Atletico Madrid

Publicerad: 2021-12-07 09:29 Spanien

João Félix kan röra på sig, redan i januari. Anfallarens representanter tittar redan på alternativ och försöker övertyga Atletico Madrid till en affär, enligt uppgifter.

Atletico Madrid värvade João Félix, 22, från Benfica sommaren 2019. Anfallaren anlände som ersättare till Antoine Griezmann och kostade hela 127 miljoner euro.

Den portugisiske landslagsmannen är fortfarande Atletico Madrids dyraste värvning någonsin. Félix har dock inte riktigt motsvarat förväntningarna.

22-åringen har gjort 20 mål och elva assist på totalt 88 tävlingsmatcher för den spanska storklubben. Félix har ännu inte lyckats knipa en ordinarie plats, utan hoppar in och ut ur startelvan.

Nu skriver spanska tidningen AS att Félix överväger att lämna Atletico Madrid, i synnerhet om laget missar att ta sig till slutspel i Champions League.

Spelarens representanter tittar redan på alternativ inför januarifönstret i hopp om att övertyga Atletico Madrid att sälja.

Maxim Shemetov/Bildbyrån

22-åringens kvalitéer passar inte riktigt in i Diego Simeones spelidé, men trots det vill Atletico helst behålla spelaren. Och vid en eventuell försäljning är man inte redo att göra någon större förlust.

Men missat slutspel i Champions League kommer slå hårt ekonomiskt, vilket kan få Atletico att tänka om gällande en försäljning, enligt uppgifterna.

João Félix har tidigare kopplats ihop med klubbar som Barcelona, Liverpool, Inter och Juventus.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com