Foto: Bildbyrån

Liverpool uppges jaga Toni Kroos

Publicerad: 2021-12-06 10:18 Spanien

Real Madrids mittfältare Toni Kroos är en spelare Jürgen Klopp beundrar. Liverpool kommer försöka värva honom i sommar, enligt uppgifter.

Den tyske landslagsmannen Toni Kroos, 31, har kopplats ihop med Manchester City, Newcastle och Paris Saint-Germain senaste tiden.

Agenten Volker Struth förklarade dock förra månaden att han tror att klienten stannar i Real Madrid resten av säsongen.

Men så kommer det inte bli om Jürgen Klopp får sin vilja igenom. El Nacional skriver att tränaren varit i kontakt med Kroos flera gånger för att uttrycka sin beundran.

Craig Brough/Bildbyrån

Klopp ska ha förklarat att han anser att Kroos är en av de bästa spelarna han sett och att det vore en dröm att ha honom i sitt lag.

Liverpool ersatte aldrig Georginio Wijnaldum i somras och är därför fortfarande på jakt efter en mittfältare. Kroos kontrakt löper ut sommaren 2023, något Liverpool vill utnyttja.

Såvida inte Kroos förlänger kan Real Madrid bli tvungna att sälja honom efter säsongen, för att inte riskera ett bosmanfall.

Klopp är övertygad om att Liverpool kommer anstränga sig för att värva den tyske mittfältaren, om möjligheten uppstår, enligt uppgifterna.

Liverpool sägs vara redo att betala uppemot 50 miljoner euro och Real Madrids president Florentino Perez inser att han måste sälja om Kroos inte förlänger, skriver El Nacional.

Kroos har varit i Real Madrid sedan sommaren 2014 och har sedan dess vunnit Champions League tre gånger och La Liga två gånger.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com