FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

AVSLÖJAR: Assyriska och Köln överens om Mikael Ishak

Publicerad: 2011-12-13 17:15 Superettan


Fotbolltransfers.com kan avslöja att tyska FC Köln och Assyriska FF är överens om Mikael Ishak. Men även fler klubbar i både utlandet och Sverige har lagt bud. "Det känns otroligt bra", säger supertalangen.

18-årige stortalangen var och provtränade med FC Köln under november månad. För en vecka sedan berättade Mikael Ishak att han fått ett kontraktsförslag från den tyska klubben.

Fotbolltransfers.com har tidigare också avslöjat intresset från Helsingborgs IF och GAIS. Klubbchefen i Assyriska FF berättade tidigare under dagen att en övergång till Köln är mycket nära men att även flera andra klubbar vill köpa Mikael Ishak.

– Vi har fått bud på Ishak. Det finns dialog med olika klubbar. Det pågår en dialog med Köln. Vi har haft en dialog med dem sista månaden. Det fortgår och bollen ligger hos dem, även för övriga klubbar, säger Aydin Aho till fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Förhandlingar pågår med både svenska och utländska klubbar. Vissa har han fått tillåtelse att prata med, andra inte. Vi är i olika faser. Vi har hunnit olika långt med klubbarna. Första steget är att vi kommer överens med de klubbar som är intresserade och lämnat bud. Sedan kan Micke ta det personliga.

Klubbchefen medger att Bundesligalaget FC Köln är de som ligger bäst till i dagsläget.

– Som det är nu så känns det som att Köln är mest angelägna om att värva honom. Det är Köln som är mest på och som ser ut att ligga närmast till hands.

Hur långt har ni kommit i förhandlingarna?

– Det är inte bara kronor och ören alltid som det diskuteras om. Den klubb som ger oss mest pengar behöver inte alltid vinna kampen. Det finns andra villkor och klausuler från båda parter som ska finnas och uppfyllas. Vi vill inte att det ska finnas några oklarheter.

– Det kan exempelvis vara vidareförsäljningsklausul. Men även en rad andra klausuler som ska diskuteras. Är vi förbi det steget så kan Micke ta det personliga, det bedömer jag som det minsta problemet eftersom han vill till Köln.

Och prislappen?

– Han har ett marknadsvärde och det ska vi ha. Sedan finns det många faktorer att ta hänsyn till. Vi har också sagt att om Ishak känner att det är rätt, vill vi inte stå i vägen. Köln är en stor klubb i en stor liga med bra förutsättningar. De har visat en stor vilja och dem är på. Vi får se den närmaste tiden här, jag tror att en affär kan bli klar inom en snar framtid.

Lite senare under dagen får fotbolltransfers.com tag på Mikael Ishak som bekräftar att förhandlingarna mellan Assyriska FF och FC Köln är avslutade.

De avslutades bara för några timmar sedan. Nu återstår enbart det personliga kontraktet innan en affär går igenom.

– Klubbarna är nu muntligt överens faktiskt, Köln och Assyriska, säger Ishak till fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det betyder att jag väntar på mina biljetter för att åka till Tyskland för att förhandla om mitt, sen är det väl klart. Papprena skickades idag, inom någon vecka bör allt vara klart.

Hur känns det?

– Det känns otroligt skönt, skönt att de äntligen förhandlat klart och att papprena är skickade, jag är överlycklig faktiskt. Det är till Köln jag vill, säger Mikael Ishak till fotbolltransfers.com.

– Jag tror att Assyriska är nöjda med affären och det är viktigt för mig, fortsätter han.

Blir du största affären i Assyriskas historia?

– Hehe, de har inte pratat summor med mig, så det vet jag faktiskt inte.

Ninib Staifo och Jakob Celik
info@fotbolltransfers.com