Foto: Bildbyrån

Säkrade kontraktet - Ekroth och Gravius om framtiden

Publicerad: 2021-12-05 16:14 Allsvenskan

Degerfors IF spelar Allsvenskan även 2022. Det står klart efter segern mot Östersunds FK i den sista omgången. Nu uttalar sig två kuggar med utgående kontrakt om framtiden.

Degerfors IF säkrade sitt allsvenska kontrakt i den sista omgången efter ett sent segermål på bortaplan mot Östersunds FK.

Trots en trettonde plats, och en stundals tuff säsong, i Allsvenskan har många spelare imponerat. Skyttekungen Victor Edvardsen, 25, har öppnat för en flytt.

Dessutom sitter flera spelare på utgående kontrakt - bland annat mittbacken Oliver Ekroth, 29, och mittfältaren Christos Gravius, 24.

Jeanette Dahlström/Bildbyrån

Ekroth, som gjorde 26 matcher och ett mål i Allsvenskan, var avstängd i ödesmatchen mot Östersund.

– Det är ingenting som jag vill prata om nu. Du får ringa mig till veckan. Just nu vill jag bara fira, sade han till Karlskoga Tidning.

Gravius, som även han gjorde 26 allsvenska matcher men gick mållös, bekräftar att det finns intresse från andra klubbar. 24-åringen har tidigare representerat AIK och Jönköpings Södra.

Vi får se vad som händer.

– Lite så. Jag har inte snackat så mycket med min agent. Mitt fokus har varit på avgörandet. Vi får se vad som händer, säger han till Karlskoga Tidning.

Sportchefen Patrik Werner meddelar att klubben kommer att erbjuda kuggarna nya kontrakt - om de accpeterar förslagen är en annan fråga.

Michael Erichsen/Bildbyrån

– Vi pratade i våras med båda två, men fick då beskedet att båda ville spela klart säsongen. Jag har ingen aning var det tar vägen. Hade vi åkt ut hade de aldrig skrivit på. Nu kan det bli så att vi tappar båda, det kan bli så att båda förlänger. Vi kommer i alla fall erbjuda båda två varsitt kontrakt, säger han till Värmlands Folkblad.

Jonathan Aronsson Fält