Foto: Bildbyrån

Gerrard om framtiden: "Jag tänker inte på lång sikt"

Publicerad: 2021-12-05 15:50 England

Steven Gerrard har tagit över som tränare i Aston Villa. Samtidigt finns ständigt kopplingen till Liverpool. Nu uttalar sig 41-åringen om sina tankar och framtiden.

Steven Gerrard, 41, har tagit över som tränare i Aston Villa efter Dean Smith, 50. Därmed lämnade Liverpool-ikonen sitt uppdrag i skotska Rangers FC.

Tiden i Skottland blev på det stora hela lyckad för Gerrard, som ledde Rangers till ligatiteln i fjol - och bröt därmed rivalen Celtics dominans.

Att lämna det skotska storklubben mitt under brinnande säsong var ett beslut som togs emot med besvikelse av klubben supportrar.

– När du lämnar mitt under en säsong har jag full respekt och forståelse för att folk blir besvikna, säger Gerrard till Sky Sports.

Aston Villa FC

41-åringen tar nu sitt första jobb i Premier League - en liga där han gjort över 500 matcher som spelare.

– Det skrämmer mig inte om ett jobb går dåligt, om det tar slut för tidigt eller på ett smärtsamt sätt. Jag har lidit tillräckligt som spelare, säger Gerrard.

Gerrard har av förklarliga anledningar länge kopplats ihop med en återkomst till Liverpool. Däremot finns knappast behovet på tränarposten i nuläget - där Jürgen Klopp går från klarhet till klarhet.

– Jag tänker inte på lång sikt, eftersom jag inte har några mål bortom Aston villa. Jag vet att folk har pratat om det de senaste veckorna, men för mig handlar det mycket om att stanna i nuet och försöka göra ett så bra jobb jag kan för Aston Villa, säger Gerrard och fortsätter:

Jag har inte en 10- eller 15-årsplan.

– Jag försöker bara bygga på den resa jag startade i Rangers. Det är det enda som finns i mina tankar. Jag har inte en 10- eller 15-årsplan. Min plan är att försöka ta tre poäng mot Leicetser.

Leicester blir en utmaning för Gerrard på söndagen. Villa har hittills tagit 16 poäng på 14 matcher i Premier League.

Jonathan Aronsson Fält