Foto: Bildbyrån

Klopp hyllar Phillips: "Hans utveckling är helt otrolig"

Publicerad: 2021-12-05 14:54 England

Nathaniel Phillips fick oväntat många matcher i Liverpool i fjol på grund av alla skadeproblem. Nu hyllas mittbacken av Jürgen Klopp, som samtidigt medger att engelsmannens framtid i klubben är osäker.

Nathaniel Phillips, 24, fick chansen i Liverpools mittlås i fjol efter stora skadeproblem - bland annat för Virgil van Dijk, 30.

Den engelske mittbacken stod för både bättre och sämre insatser, men blev trots allt något av en kultspelare bland supportrarna. Nu hyllas han av tränaren Jürgen Klopp.

– Folk frågar mig ofta vilken spelare som utvecklas mest med mig som tränare, och jag brukar säga Robert Lewandowski, säger Klopp enligt Goal och fortsätter:

Bildbyrån

– Det är förmodligen sant, men Nat Phillips är inte långt därefter, bara i en helt annat kategori.

Phillips kom till Liverpools akademi 2016 men gjorde inte sin A-lagsdebut förrän i januari 2020.

Craig Brough/Bildbyrån

– Hans utveckling är helt otrolig. Såg du honom i fjol skulle du säga: "Nat Phillips, herregud, spelar han i backlinjen?" Han har utvecklats i princip allt sedan dess, säger Klopp.

Den engelske 24-åringen har trots allt haft svårt att ta en plats i Liverpool under hösten. Det har bara blivit tre framträdanden.

Vi får se vad som händer i transferfönstret.

– Vi kan inte behålla honom för alltid, det är en sak som är säker. Vi behövde honom, för att vara säkra, det halvåret. Vi får se vad som händer i transferfönstret, säger Klopp.

Jonathan Aronsson Fält