Foto: Bildbyrån

Klopp hyllar Origi: "En av de bästa avslutarna jag sett"

Publicerad: 2021-12-05 12:05 England

Divock Origi blev den stora hjälten när Liverpool slog Wolverhampton under lördagen. Nu hyllas Liverpool-anfallaren av tränaren Jürgen Klopp.

Divock Origi, 26, blev stor matchhjälte för Liverpool under lödagen. Belgaren avgjorde mötet med Wolverhampton i den 95:e minuten.

Liverpool såg ut att gå mållösa för första gången under säsongen, men tack vare Origi kunde laget ta med sig samtliga tre poäng hem till Merseyside.

– Jag sade till honom när han skulle in att det var hans match. Den typen av mål har vi sett så många gånger på träning, säger tränaren Jürgen Klopp enligt Daily Mail.

Craig Brough/Bildbyrån

Den engelska storklubben återfinns på en andraplats i Premier League efter 15 matcher - en poäng bakom serieledanden Manchester City på 35 poäng.

– Att avgöra i 95:e minuten är fantastiskt, men att Div gör målet gör det ännu bättre. Han har gjort några av de viktigaste målen i klubbens historia, säger Klopp.

Den belgiske anfallaren har haft svårt att få regelbunden speltid i Liverpool och ryktades bort under sommaren transferfönster. 26-åringen blev dock kvar i klubben.

– Han är en otrolig anfallare. Han spelar inte så mycket på grund av olika anledningar men jag hoppas att han en dag hittar en tränare som ger honom mer speltid än vad jag gör, säger Klopp och fortsätter:

Han är en av de bästa avslutarna jag någonsin sett.

– Han är en av de bästa avslutarna jag någonsin sett. I det här fantastiska laget, med vår fronttrio, spelar han inte alltid men han är en väldigt positiv kille, älskar klubben, vill bidra och han gjorde det på ett otroligt sätt.

 

Jonathan Aronsson Fält