Foto: Bildbyrån

Sågar De Gea: "Tiden i United tar slut snart"

Publicerad: 2021-12-05 11:38 England

David de Gea har gjort över 400 matcher för Manchester United. Sejouren i den engelska storklubben kommer dock ta slut inom kort, om man frågar den gamle yttern Trevor Sinclair.

Ralf Rangnick, 63, tar över som tränare i Manchester United säsongen ut. Vad som händer sedan på tränarposten är oklart, Rangnick blir kvar i klubben på ett konsultuppdrag i ytterligare två år.

För många spelare innebär en ny tränare en ny chans att visa upp sig och imponera - för andra innebär det tvärtom att speltiden minskar.

Enligt den förre Premier League-spelaren, som bland annat representerade Manchester City och West Ham, Trevor Sinclair, 48, kan en av de spelarna vara David de Gea, 31.

Jason Cairnduff/Bildbyrån

Sinclair sågar den spanske målvakten, som var inblandad i en minst sagt speciell situation i veckans match mot Arsenal - då han låg skadad när Emile Smith Rowe satte ledningsmålet.

– Jag kan inte förstå hur De Gea saknar så mycket mod. Jag är verkligen besviken, hans lagkamrater kommer vara besvikna, ledarstaben och fansen kommer vara besvikna, säger han till Mirror.

De Gea har 460 matcher för den engelska storklubben sedan ankomsten från Atlético Madrid sommaren 2011. Sinclair tror att målvakten inte passar in i Rangnicks spelstil.

Valeria Witters/Bildbyrån

– Med Ralfs ankomst, och viljan att spela med en hög försvarslinje, tror jag att han måste vara en "sweeper keeper", säger han och fortsätter:

 Tiden i United kommer förmodligen att ta slut ganska snart.

– Så De Geas tid i Man United kommer förmodligen att ta slut ganska snart.

Ralf Rangnick gör sin första match som tränare för United under söndagen då Crystal Palace kommer på besök till Old Trafford.

Jonathan Aronsson Fält