Foto: Bildbyrån

Arteta förnekar konflikt med Aubameyang: "Bra relation"

Publicerad: 2021-12-05 11:25 England

Pierre-Emerick Aubameyang har inte kommit upp i nivå under hösten och byttes ut när Arsenal jagade kvitteringsmål mot Manchester United. Tränaren Mikel Arteta förnekar nu att det skulle finnas en spricka mellan de två.

Pierre-Emerick Aubameyang, 32, har inte fått målskyttet att lossna i Premier League under hösten. Anfallaren, som vann skytteligan säsongen 2018/19, har gjort fyra mål i Premier League för Arsenal.

I veckans match mot Manchester United bytte tränaren Mikel Arteta ut sin kapten när Arsenal jagade ett kvitteringsmål.

Beslutet kritiserades av många. Bland annat Alan Shearer och Thierry Henry antydde att det måste finnas en konflikt mellan tränaren och lagkaptenen.

Alkis Konstantinidis/Bildbyrån

– Jag kan garantera att det inte finns någon spricka. Du måste respektera deras åsikt (Henry och Shearers) men allt jag kan säga är att jag har en bra relation med honom, säger Arteta enligt Daily Mail.

Arsenal-tränaren, som tog över laget i december 2019, kommenterar även sitt beslut att byta ut Aubamenyang.

– När jag tar beslut med 15, 20, 30 minuter kavr, eller för startelvan inför match, tar jag dem med ett mål och det är att få ut det bästa av laget.

Aubameyang har gjort 92 mål på 162 matcher för Arsenal sedan flytten från Borussia Dortmund i januari 2018.

– Uppenbarligen har han bidragit på olika sätt i matcherna. Tyvärr har han inte gjort så många mål som vi förväntat oss, säger Arteta och fortsätter:

Du är alltid bekymrad när din anfallare inte gör mål.

– Du är alltid bekymrad när din anfallare inte gör mål, men han gör allt han kan och han vet mycket väl att vi behöver honom och hans målskytte.

Jonathan Aronsson Fält