Foto: Bildbyrån

Officiellt: RB Leipzig sparkar Jesse Marsch

Publicerad: 2021-12-05 10:44 Övriga Europa

Efter en tung start på säsongen och en elfteplats i Bundesliga avbryter RB Leipzig samarbetet med tränaren Jesse Marsch, det meddelar klubben på sin hemsida.

RB Leipzig har haft en tuff höst i Bundesliga. Klubben, som spelar Champions League, återfinns först på en elfte plats med 18 inspelade poäng på 14 omgångar.

Tränaren Jesse Marsch, 48, kom till klubben under sommaren. Ryktena om att han ska få sparken har funnits under en tid. Under söndagsmorgonen meddelade klubben på sin hemsida att så blir fallet.

– Jag är väldigt tacksam över att vara en del av Red-Bull familjen och ha fått den här chansen. Ända till slutet fortsatte jag vara hoppfull över att vi skulle kunnna vända på situationen. Tyvärr lyckades vi inte med det - efter ett samtal med Oliver Mintzlaff, kom vi till det gemensamma beslutet att göra en förändring på tränarposten, säger Marsch till klubbens hemsida.

Klubbens vd Oliver Mintzlaff motiverar beslutet av gå skilda vägar med tränaren.

Det här steget har nu blivit nödvändigt.

– Det var inte lätt för oss att avbryta samarbetet med Jesse Marsch, för att jag håller honom högt både som person och tränare. Det är synd att saker och ting inte blev som vi hoppades, och det här steget har nu blivit nödvändigt. Tyvärr har inte utvecklingen och resultaten under säsongen varit tillräckliga.48-årige Marsch tränade tidigare Red Bull Salzburg och har även varit assisterande tränare i Leipzig, säger han.

Tills vidare tar assistenten Achim Beierlorzer, 67, över som interimlösning. Den första uppgiften blir en stor utmaning när Manchester City kommer till Tyskland för Champions League på tisdag.

Jonathan Aronsson Fält