Foto: Bildbyrån

Musiala och Bellingham hyllas: "De har unika personligheter"

Publicerad: 2021-12-03 20:43 Övriga Europa

Jamal Musiala och Jude Bellingham är två av engelsk fotbolls största talanger. Båda håller till i tyska Bundesliga. Nu hyllas de två ynglingarna av deras före detta tränare i ungdomslandslaget.

När Bayern München ställs mot Borussia Dortmund i Bundesliga under lördagen är det inte bara ett toppmöte. Det är också en duell mellan två av Englands största talanger.

Jamal Musiala, 18, kom till Bayern München från Chelsea 2019. Jude Bellingham, 18, kom till Dortmund från Birmingham City 2020.

Ynglingarna är två av flera engelska spelare som valt Bundesliga de senaste åren. Det mest kända exemplet är kanske Jadon Sancho, 20, som återvände till England i somras, då han lämnade Dortmund för Manchester United.

Andreas Gebert/Bildbyrån

Nu hyllas de två talangerna av Kevin Betsy, som tidigare tränat de båda i det engelska ungdomslandslaget.

– Jamal och Jude har verkligen unika personligheter, säger han till Goal och fortsätter:

– De är väldigt tävlingsinriktade. Allt de gör, gör de med målet att vinna och bli bättre, men också med stor ödmjukhet och respekt för allt omkring dem.

Bildbyrån

Rykten om en återkomst till den engelska fotbollen har funnits kring båda spelarna. Framförallt Bellingham - som bland annat kopplats ihop med Manchester City, Manchester United och Liverpool.

– De är även väldigt osjälviska och det gör att folk gillar de ännu mer. De är helt enkelt bra killar, säger Betsy.

Pool/Bildbyrån

Musiala har gjort fyra mål på 18 matcher i Bayern München under hösten, i Dortmund har Bellingham gjort tre mål på 20 framträdanden. Enligt Betsy är de dock mycket mer än bara skickliga fotbollsspelare.

De är bara två fantastiska människor.

– Glöm fotboll för en sekund! De är bara två fantastiska människor.

Jonathan Aronsson Fält