Foto: Bildbyrån

IK Brage om Leonard Pllana: "Finns garanterat intresse"

Publicerad: 2021-12-03 19:23 Superettan

Leonard Pllana var en högst bidragande orsak till att IK Brage klarade sig kvar i Superettan. Det blev 13 mål för anfallaren.

Leonard Pllana, 25, stod för 13 mål på 28 matcher för IK Brage i Superettan under säsongen. En förbättring jämfört med den första säsongen i den gröna tröjan - då anfallaren gjorde åtta mål.

Borlänge-klubben var under långa stunder indragna i bottenstriden under säsongen, men lyckades till slut säkra nytt kontrakt. Det blev en tiondeplats, med 39 inspelade poäng.

Klubbens sportchef Ola Lundin räknar med intresse för sin anfallare, som tidigare representerat bland annat GAIS, Norrby IF och Dalkurd FF.

Pelle Börjesson/Bildbyrån

– Det finns garanterat intresse för Leo Pllana efter den säsong som han har gjort. Det skulle vara oerhört konstigt annars, men det finns inget på bordet eller att ta ställning till. Han är spelare här och händer det inget så är han tillbaka när vi drar igång i början av januari, säger han till Dalarnas Tidningar.

Petter Arvidson/Bildbyrån

Lundin öppnar även för en försäljning av 25-åringen - till rätt pris.

Alla spelare är till salu och har ett marknadsvärde.

– Absolut. Alla spelare är till salu och har ett marknadsvärde, men kommer det inget bud som vi tycker är rätt på en spelare som tillhör oss så blir det absolut ingen affär, säger han till Dalarnas Tidningar.

Leonard Pllanas kontrakt med IK Brage sträcker sig över 2022.

Jonathan Aronsson Fält