Foto: Bildbyrån

Daniel Kindberg öppnar för återkomst i Östersunds FK: "Kan göra det igen"

Publicerad: 2021-12-03 18:59 Allsvenskan

Daniel Kindberg friades på samtliga punkter i hovrätten under fredagen. Nu öppnar han för en återkomst till sin förra klubb Östersunds FK.

Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK mellan 2010 och 2018, dömdes 2019 tillsammans med två andra personer till fängelse i tre år och näringsförbud i fem år.

54-åringen överklagade domen och under fredagen Under fredagen friades han från samtliga åtalspunkter i hovrätten.

När han får frågan om en återkomst till sin förra klubb, som kommer att spela i Superettan 2022, är Kindberg positiv kring möjligheterna.

Det är klart jag kan göra det igen.

– Ja, det är det naturligtvis, men det bestämmer medlemmarna. Jag har tagit klubben från division 2, med 3,5 miljoner i omsättning, till att slå Arsenal på Emirates, vinna svenska cupen, gå upp till allsvenskan. Det är klart jag skaffat mig en hel del erfarenheter, och jag har tillsammans med andra gjort det här. Vi skapade tillsammans någonting som alla tyckte det var omöjligt. Det är klart jag kan göra det igen, säger han till Fotbollskanalen.

Kindberg själv tror att Österunds skulle tjäna på att ha honom i klubben igen.

Tobias Nykänen/Bildbyrån

– Ja, det skulle de absolut göra. Det är en förutsättning för att de på ett snabbt sätt ska bli vinnande igen och komma dit vi ska göra. Det är bara i allsvenskan man egentligen kan vinna troféer. Det är Lennart Johanssons pokal som ska hem till Jämtland och det har jag sagt. Det är min drivkraft. Allt annat är oväsentligt. Det är det jag skulle vilja göra för att ge det till jämtarna, säger han till Fotbollskanalen.

Östersunds FK har spelat ihop 14 poäng på 29 allsvenska omgångar.

Jonathan Aronsson Fält