Foto: Bildbyrån

Officiellt: Michael Carrick lämnar Manchester United

Publicerad: 2021-12-02 23:25 England

Michael Carrick har lett Manchester United i tre matcher. Nu väljer han att lämna klubben i och med Ralf Rangnicks intåg.

Michael Carrick fick tillfälligt ta över huvudansvaret när Manchester United sparkade Ole Gunnar Solskjaer.

Carrick har lett laget i tre matcher: vinst mot Villarreal, oavgjort mot Chelsea och seger mot Arsenal i kväll.

Nu meddelar Manchester United på sin officiella hemsida att Carrick lämnar sitt uppdrag i tränarstaben nu när Ralf Rangnick tar över som interimmanager.

– Min tid i denna fantastiska klubb kommer alltid att rankas som de bästa åren i min karriär. När jag först skrev på för över 15 år sedan kunde jag aldrig i mina vildaste drömmar ha föreställt mig att vinna så många troféer och jag kommer verkligen aldrig glömma de fantastiska minnena både som spelare och som medlem i tränarstaben, säger Carrick till hemsidan och fortsätter:

Jag är, och kommer alltid att vara, ett Manchester United-fan.

– Men efter mycket funderande och övervägande har jag bestämt mig för att det nu är rätt tid för mig att lämna klubben. Jag vill framföra mitt tack till alla spelare och ett speciellt omnämnande går till ledarstaben, att arbeta långa timmar med en så stor grupp människor har varit ett sant nöje och jag har fått långvariga vänskaper. Jag är, och kommer alltid att vara, ett Manchester United-fan och kommer att komma på så många matcher som möjligt.

Carrick spelade 464 tävlingsmatcher for Manchester United mellan 2006 och 2018. Han vann bland annat fem Premier League-titlar och Champions League.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com