Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Junior Messias: "Är i Milan för att jag förtjänar det"

Publicerad: 2021-12-02 10:00 Italien

Junior Messias, 30, har presenterat sig på allvar i Milan-tröjan. Den offensiva mittfältaren vill inte längre se sig själv som en saga.

För tre år sedan spelade han i Serie D med AC Gozzano. Han följde med laget till Serie C och lämnade sedan för Crotone i Serie B.

Junior Messias, 30, var med och förde upp Crotone till Serie A, men lyckades inte hålla kvar klubben förra säsongen.

I slutet på augusti värvade Milan den brasilianske spelaren - som nu är tillbaka från skada och presenterat sig.

Messias sänkte Atletico Madrid i Champions League nyligen och gjorde sina två första ligamål för Milan i går när Genoa besegrades med 3-0.

– Som tränaren (Stefano Pioli) säger, jag är här nu för att jag förtjänade det, säger 30-åringen till Sky Sport Italia och fortsätter:

Matteo Gribaud/Bildbyrån

– Tiden för sagor och vad jag brukade göra har passerat, nu vill jag prata om min fotboll i dag och vad jag gör nu.

Messias har nu gjort tre mål på fem tävlingsmatcher för Milan. 

– Jag jobbar alltid för laget och försöker ge mitt bästa, så det spelar ingen roll om jag spelar på kanten eller som trequartista. Du spelar mot starka spelare, de som skrivit historia. I Milan har vi människor som Zlatan Ibrahimovic, Paolo Maldini och Dida, som verkligen gjorde sitt avtryck, och det är ett nöje att arbeta med dem, säger Messias.

Alberto Lingria/Bildbyrån

– Du måste anpassa dig, oavsett om det är till en liten eller stor klubb, en lägre liga eller högsta klassen. Förmågan att anpassa sig är avgörande, fortsätter han.

Messias är inlånad från Crotone med köpoption.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com