Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Officiellt: Robin Strömberg lämnar Norrby IF

Publicerad: 2021-12-02 09:00 Superettan

Det blev totalt tre säsonger i Norrby-tröjan. Nu väljer anfallaren Robin Strömberg, 29, att gå vidare i karriären.

Norrby IF meddelar på sin officiella hemsida att Robin Strömberg lämnar klubben i samband med att hans kontrakt löper ut.

– Det känns tråkigt att att lämna en fantastiskt grupp. Speciellt efter den här säsongen vi hade nu. Men att kombinera familjelivet och jobb med att spela fotboll på elitnivå har varit ett livspussel. Nu har vi köpt ett hus i Skåne för att komma närmare våra familjer. De privata delarna vägde över i detta beslutet, helt enkelt, säger Strömberg till hemsidan.

– Jag har haft en fantastisk tid här och mina år i Norrby IF är något jag kommer att bära med mig för resten av livet. Lagsammanhållningen och den fina stämningen här är kanske den bästa jag har upplevt under mina 11-12 år inom elitfotbollen, och det säger en hel del. Jag har verkligen trivts superbra sedan dag ett, fortsätter han.

Michael Campanella/Bildbyrån

Det blev totalt 22 mål på 78 matcher i Superettan under tiden i Norrby.

– Det är såklart tråkigt att bli av med en bra fotbollsspelare och en väldigt fin människa, säger sportchefen Lasse Nilsson till hemsidan och fortsätter:

Michael Erichsen/Bildbyrån

– Robin har haft tre riktigt bra år i Norrby där han har haft en stor del i varför vi har tagit kliv varje år. Sett till hans familjesituation där dom längtar hem till Skåne och har två små barn så har vi stor respekt för hans beslut. Vi önskar honom all lycka och jag hoppas att vi stöter på honom på något vis i framtiden.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com