Foto: Bildbyrån: David Klein

Tuchel försvarar Saúl: Det tar tid att anpassa sig"

Publicerad: 2021-12-01 20:39 England

Saúl Ñíguez har fått en tuff start på sin tid i England och Chelsea. Nu tas han i försvar av tränaren Thomas Tuchel, som menar att spanjoren är redo att visa vad han går för.

Den spanske mittfältaren Saúl Ñíguez, 27, kom till Chelsea på lån från Atlético Madrid under sommarens transferfönster. 

27-åringen har dock fått en tuff start i den engelska fotbollen och har gjort sex matcher i Chelsea-tröjan. Spanjoren har inte lyckats vinna tränaren Thomas Tuchels förtroende.

– Jag tror att alla spelare behöver sin tid för att anpassa sig och Saúl behövde sin tid, säger Tuchel enligt Football España.

Hannah Mckay/Bildbyrån

Saúl har tidigare bara representerat en klubb förutom Atlético Madrid på seniornivå - en säsong på lån i Rayo Vallecano.

– Han konkurrerar med många högklassiga spelare på mittfältet. Vi måste förstå honom lite bättre. Inte i form av språket, utan snarare vad som är hans riktiga styrkor, spelarens detaljer, vad han kan ge truppen, var hans kanske unika kvalité finns och det var inte lätt, säger Tuchel.

Den 27-årige spanjoren, som gjort 19 landskamper och tre mål, har gjort över 300 matcher för Atlético Madrid. Tidigare har det rapporterats att mittfältaren kan skickas tillbaka till Spanien redan i januari.

– Jag antar att det är första gången han spelar för en annan klubb än Atlético - han kommer från akademin där - och vi måste acceptera att spelstilen här är så annorlunda jämfört med Spanien, säger Tuchel och fortsätter:

Jag har en känsla att han är redo och kan visa vad han vill visa.

– Jag har en känsla sedan flera dagar tillbaka att han är redo och kan visa vad han vill visa.

Jonathan Aronsson Fält