Foto: Bildbyrån

Malmö FF inleder samarbete med BK Olympic

Publicerad: 2021-12-01 19:23 Allsvenskan

Malmö FF inleder ett samarbete med BK Olympic, som spelar i Ettan Södra nästa år. Det meddelar klubben på sin hemsida.

BK Olympic hade en stark säsong i Division 2 och spelar i Ettan Södra nästa år. Nu inleder Malmö FF ett samarbete med klubben, som innebär att MFF-spelare även kan få matchning i Ettan.

Enligt Malmös hemsida är utgångspunkten att BK Olympic nästa år delvis innehåller spelare från den allsvenska klubben och att sportcheferna i de två klubbarna står för planeringen.

Sportchefen Andreas Georgson tror att den allsvenska toppklubben kan gynnas av samarbetet och att det kan ge viktig seniorerfarenhet för klubbens unga spelare. ¨

Ludvig Thunman/Bildbyrån

– Vi vill bli ännu bättre på att förbereda våra ungdomsspelare för spel på elitnivå. Matchning i Division 1 i vår närhet tror vi är ett bra första steg för många av våra mest talangfulla spelare medan vissa spelare fortsatt kommer att lånas ut till andra samarbetsklubbar. I Olympic bedömer vi att vi hittat en partner som delar vår syn på talangutveckling och ett upplägg som gynnar båda föreningarna och Malmöfotbollen i stort, säger han till klubbens hemsida.

Även från BK Olympics håll ser man positivt på avtalet.

Vi är stolta över att Sveriges största förening vill inleda ett samarbete med oss.

– Vi i Olympic är stolta över att Sveriges största förening vill inleda ett samarbete med oss. Det är ett kvitto på att det hårda arbete vi lagt ner för att få individer och lag att utvecklas i vår miljö är bra och attraktivt att förknippas med, säger sportchefen Ahamed Chahrour.

Jonathan Aronsson Fält