Foto: Bildbyrån

Antonio Colak om framtiden: "Jag är optimistisk"

Publicerad: 2021-12-01 18:59 Allsvenskan

Antonio Colak kan skjuta SM-guldet till Malmö FF. Låneavtalet går dock ut efter säsongen och anfallarens framtid är fortfarande oklar. Nu uttalar han sig.

Antonio Colak, 28, har varit en nyckel för Malmö FF i årets allsvenska och har gjort 14 mål på 25 matcher, vilket kan bli avgörande i jakten på SM-guldet.

Kroaten, som har tre landskamper på meritlistan är inlånad till Malmö från grekiska PAOK. Utköpsklausulen uppges ligga på 30 miljoner kronor.

En sådan värvning skulle bli den dyraste någonsin till en allsvensk klubb. Anfallaren själv är optimistisk vad gäller en framtid i den svenska toppklubben.

Ludvig Thunman/Bildbyrån

– Den bästa att fråga är Daniel (Andersson, sportchef). Vi är i stora förhandlingar så klart och löser saker - vi får se. Jag hoppas att det blir så här och jag är också väldigt optimistisk och positiv, vi pratade om det. Jag tror att det blir så också. Fortfarande har vi ingen press på oss och jag tror att alla vill att det ska lösas så snabbt som möjligt. Men vissa saker kan du inte påverka, så vi behöver vänta och hoppas på ett lyckligt slut, säger han till Fotbollskanalen.

Eventuellt återstår bara två matcher för 28-åringen i Malmös tröja - det allsvenska avgörandet mot Halmstads BK och sista matchen i Champions League mot Juventus.

Jag har sagt att jag vill stanna här.

– Jag har sagt att jag vill stanna här och det är därför vi förhandlar och försöker lösa allt, säger Colak till Fotbollkanalen.

Även sportchefen Daniel Andersson är positivt inställd till en fortsättning för sin anfallare. Han öppnar dessutom för ytterligare ett lån om det inte går att lösa en permanent övergång.

Bildbyrån

– Vi har haft bra samtal hela vägen. Vi är tydliga med att vi vill ha kvar honom och han vill vara kvar - sedan är det en helhet som ska gå ihop. Det är egentligen där vi är, vi kommer närmare varandra men är inte riktigt där, säger han till Fotbollskanalen.

Jonathan Aronsson Fält