Foto: Bildbyrån

Yasin Aras inför kvalet: "Då hade jag kunnat dö lycklig"

Publicerad: 2021-12-01 15:11 Division 1

Dalkurd FF ställs mot GAIS i kvalet där en plats i Superettan står på spel. Nu uttalar sig Dalkurds tränare Yasin Aras.

När Azubuike Oliseh i början av september fick sparken från Dalkurd FF föll ansvaret på Yasin Aras att leda laget under resten av säsongen.

Det ansvaret har han skött väl och ledde laget till en andra plats i division 1 Norra, det innebär att laget ska kvala till Superettan.

Där ställs de mot GAIS och inför matcherna uttalar sig Aras om vad en uppflyttning till Sveriges näst högsta serie hade betytt.

När jag blundar och tänker på det nu får jag gåshud.

 – Som fotbollstränare är det mitt 13:e år men högsta nivån jag varit på innan det här är division 3, innan jag kom till Dalkurds akademi var jag i trean. Man har ju sett hur det gått de senaste åren som inte varit de bästa för klubben så det vore en dröm att på något sätt bidra till att få upp Dalkurd. Jag tror inte ens jag kan sätta ord på det och när jag blundar och tänker på det nu får jag gåshud, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Jag har sett hur folk i klubben slitit och vet att det betyder så mycket för så många, det går inte att sätta ord på det för det skulle vara orättvist mot mina känslor. Men jag skulle kunna säga att jag hade kunnat dö lycklig om vi klarar det.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com