Foto: Bildbyrån

Officiellt: Nahom Girmai Netabay lämnar IK Sirius

Publicerad: 2021-12-01 14:12 Allsvenskan

Nahom Girmai Netabays kontrakt med IK Sirius löper ut vid årsskiftet. Nu är det klart att det inte blir någon fortsättning i klubben.

Nahom Girmai Netabay, 27, kom till IK Sirius från Varbergs BoIS inför säsongen 2020 och har sedan dess spelat 53 tävlingsmatcher för klubben.

Den här säsongen noterades mittfältaren för tre mål och två assist på 26 allsvenska matcher. Men han kommer nu lämna klubben.

Kontraktet löper ut vid årsskiftet och det blir ingen förlängning, det bekräftar den allsvenska klubben på sin officiella hemsida.

Simon Hastegård/Bildbyrån

– Jag vill tacka Sirius Fotboll och alla supportrar som varit fantastiska, och särskilt tacka mina härliga lagkamrater. Det var tråkigt att mitt första år blev utan publik och att vi inte upplevde den säsongen tillsammans, men det var skönt att få uppleva nästan hela säsongen 2021 med alla supportrar på Studan och det var en fin avslutning här i måndags när vi firade segern tillsammans, säger Netabay till klubbens hemsida.

Klubbens sportchef Ola Andersson fyller i.

– Vi tackar Nahom för hans insatser i Siriuströjan. Han har varit en viktig spelare för oss och är en fin personlighet i omklädningsrummet. Jag och övriga ledningen önskar honom lycka till i nästa steg i karriären.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com