Foto: Molly Darlington/Bildbyrån

Glen Johnson: "Chelsea borde inte kalla tillbaka Conor Gallagher"

Publicerad: 2021-12-01 11:46 England

Conor Gallagher imponerar i Crystal Palace. Men mittfältaren är ännu inte redo att återvända till Chelsea, enligt Glen Johnson.

Chelsea lånade ut Conor Gallagher, 21, till lokalkonkurrenten Crystal Palace inför den här säsongen.

Under Patrick Vieiras vingar har mittfältaren inlett säsongen strålande. Gallagher har gjort fyra mål och tre assist på 13 matcher i Premier League.

21-åringen har belönats med en plats i det engelska landslaget och gjorde sin debut i 10-0-segern mot San Marino för drygt två veckor sedan.

Glen Johnson, som har ett förflutet i Chelsea, tycker inte att klubbledningen ska kalla tillbaka Gallagher i januari.

– Jag tycker att det Conor gör för tillfället är imponerande. Han lär sig, han får speltid, men jag tror inte att han är riktigt redo för Chelsea än. Det innebär inte att han inte kommer att vara det i framtiden. Det är en av dessa, du vill inte hindra honom genom att kalla tillbaka honom så att han bara kan sitta på bänken eller hamna utanför truppen, säger han till Betting Odds och fortsätter:

Jag skulle inte vilja att Chelsea kallar tillbaka honom nu och pausar det eftersom det också ligger i deras intresse att han utvecklas.

David Klein/Bildbyrån

– För honom och klubben är det bättre att han fortsätter spela på lån och utvecklas som spelare och sedan se hur långt han kan ta det innan han kommer tillbaka. Jag skulle inte vilja att Chelsea kallar tillbaka honom nu och pausar det eftersom det också ligger i deras intresse att han utvecklas och förhoppningsvis låter honom ta en plats eller sälja honom för en förmögenhet.

David Lind
david@fotbolltransfers.com