Foto: Molly Darlington/Bildbyrån

Jack Grealish: "Jag var väldigt nära Manchester United"

Publicerad: 2021-12-01 10:25 England

Manchester City spräckte det brittiska transferrekordet för Jack Grealish i somras. Stjärnan kunde dock hamnat i Manchester United året innan.

Den engelske landslagsmannen Jack Grealish, 26, lämnade Aston Villa för Manchester City i somras. Prislappen landade på 100 miljoner pund, vilket var hans utköpsklausul.

Den offensiva mittfältaren är därmed den dyraste brittiska spelaren någonsin. Det är också den dryaste värvningen i Premier League.

Nu avslöjar Grealish att han kunde hamnat i Manchester United sommaren 2020.

– Jag var verkligen nära att gå (till United), men ingenting hände till slut. Vi mötte United i en försäsongsmatch på lördagen och det var inte meningen att jag skulle spela en cupmatch mot Burton. Men efter United-matchen sa jag till Christian Purslow (Aston Villas vd) och min agent: "Om jag inte lämnar kommer jag signera mitt nya kontrakt", säger han till Daily Telegraph.

Vi var alla överens om klausulen och om något lag mötte den är det en win-win.

Facundo Arrizabalaga/Bildbyrån

– Jag gick in med min hund på tisdagsmorgonen, skrev på avtalet och spelade senare samma dag. Vi var alla överens om klausulen och om något lag mötte den är det en win-win eftersom det betyder att jag har haft en otrolig säsong och Villa får 100 miljoner pund, fortsätter Grealish.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com