Foto: Bildbyrån

Officiellt: Claudio Taffarel blir målvaktstränare i Liverpool

Publicerad: 2021-11-30 22:53 England

Han var med och vann VM med Brasilien 1994. Nu blir Claudio Taffarel, 55, målvaktstränare i engelska storklubben Liverpool.

Claudio Taffarel gjorde hela 101 landskamper för Brasilien. Han representerade klubbar som Parma och Galatasaray.

Nu flyttar 55-åringen till England. Liverpool meddelar på sin officiella hemsida att Taffarel ansluter till Jürgen Klopps stab som målvaktstränare.

Taffarel kommer att kombinera uppdraget med samma roll han har i det brasilianska landslaget.  Det innebär att Alisson Becker får samma målvaktstränare i klubb- och landslag.

– Vi vill bygga en sorts egen filosofi inom målvaktsspel eftersom vi alla är överens om att det är sitt eget spel, så det var därför vi ville ha en helt annan syn på det. Vi pratade med Ali eftersom två av de bästa målvakterna i världen är brasilianare och därför hittade vi en lösning med att ta in Taffarel som ett riktigt trevligt tillskott till hela vår tränarstab. Vi tror verkligen att det kan ge oss en annan syn igen, att titta på andra saker, säger Jürgen Klopp till hemsidan.

Craig Brough/Bildbyrån

– Vi vill verkligen vara en riktig målvaktsskola i världsfotbollen och det är därför vi tar in en tredje mycket, mycket erfaren målvaktstränare, fortsätter tysken.

John Achterberg och Jack Robinson är övriga målvatstränare i Liverpool.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com