Foto: Bildbyrån

McClaren: "United måste låta Rangnick bygga klubben"

Publicerad: 2021-11-30 20:28 England

Manchester United måste ge Ralf Rangnick tid och förtroende. Det blir nyckeln till framgång för storklubben, menar Steve McClaren.

Manchester Uniteds tränarlösning säsongen ut heter Ralf Rangnick, 63. Tysken fortsätter sedan som konsult i ytterligare två år för den engelska storklubben.

Sedan Sir Alex Ferguson lämnade har United fortfarande inte hittat den rätta på tränarposten. Trots klubbens enorma ekonomiska styrka har framgångarna uteblivit.

Steve McClaren, 60, som senast tränade Queens Park Rangers, tror att den engelska storklubben måste ge tysken tid och förtroende.

Bildbyrån

– Jag hoppas att United är smarta och låter honom bygga klubben, säger han till Talksport.

Rangnick har tidigare främst varit verksam i tysk fotboll, och har samarbetat med många fina tränarnamn. McClaren menar att han måste ta med den framgången till Manchester United.

Phil Noble/Bildbyrån

– Han har sina lärljungar i Jürgen Klopp, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann, Jesse Marsch i RB Leizpig. De har alla varit väldigt framgångsrika under honom och han måste leverera det från de nuvarande tränarna i klubben eller plocka in nya och plocka in rätt spelare.

McClaren, som bland annat tränat den engelska landslaget tror att nyckeln till framgång för den engelska storklubben är att spendera pengarna på rätt sätt.

United har pengar och jag hoppas att de är smarta.

– United har pengar och jag hoppas att de är smarta vad gäller att skapa klubbens dna och bygga runtom det.

Jonathan Aronsson Fält