Foto: Bildbyrån/Hannah McKay

Tidigare anfallaren om Nicolas Pépé: "De borde sälja honom"

Publicerad: 2021-11-30 20:11 England

Nicolas Pépé har haft svårt att leva upp till rekordpriset i Arsenal och har kopplats ihop med en flytt. En god idé, enligt det före detta Premier League-anfallaren.

Nicolas Pépé, 26, kom till Arsenal sommaren 2019. Ivorianen blev klubbens dyraste spelare någonsin, med en rapporterad prislapp på 72 miljoner pund, motsvarande 870 miljoner kronor.

Tiden i London-klubben har däremot inte blivit någon succé och yttern har haft svårt att leva upp till sin prislapp. Det har bara blivit nio framträdanden under hösten.

Tränaren Mikel Arteta har istället gett förtroende till unga spelare på kanterna, som Emile Smith Rowe, 21, och Bukayo Saka, 20.

Alkis Konstantinidis/Bildbyrån

26-åringen har kopplats ihop med en flytt från London-klubben, men Arteta har tidigare meddelat att det inte blir någon flytt - åtminstone inte i januari.

Den tidigare Premier League-anfallaren Noel Whelan, 46, tycker att det är dags för Arsenal att gå vidare.

– Han har verkligen varit en besvikelse i Arsenal, säger Whelan till Football Insider.

Pépé har gjort 25 mål på 98 matcher för London-klubben sedan flytten från Ligue 1 och Lille sommaren 2019. 

Att göra det i Premier League är helt annorlunda.

– Att göra det i Frankrike är en sak, men att göra det i Premier League är helt annorlunda. Det är den tuffaste ligan i världen, säger Whelan och fortsätter:

– Han kommer vara det första att säga att det inte fungerat. Jag tror att runt 25 miljoner pund är ungefär rätt summa för att släppa honom - det vore bra för alla parter.

26-åringen har ett kontrakt med Arsenal till sommaren 2024.

Jonathan Aronsson Fält