Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Roberto Mancini aktuell för Manchester United i sommar

Publicerad: 2021-11-30 19:12 England

Roberto Mancini, för nuvarande tränare för det italienska landslaget, är ett alternativ som tränare för Manchester United från och med sommaren 2022, enligt uppgifter.

Manchester United har gjort klart med Ralf Rangnick, 63, som interimtränare säsongen ut. Till sommaren ska ett nytt namn ta plats på tränarbänken.

Enligt uppgifter kan det namnet bli Roberto Mancini, 57. Det rapporterar The Telegraph. Enligt uppgifterna är italienaren, som ledde Italiens landslag till EM-guld i somras, aktuell för rollen.

Mancini har en lång tränar- och spelarkarriär bakom sig. 57-åringen har bland annat tränat lokalrivalen Manchester City, som han ledde till Premier League-titeln 2011/12.

Bildbyrån

Enligt uppgifterna blir en avgörande faktor hur Mancinis status som italiensk landslagstränare ser ut framåt sommaren. Italien ska kvala för att försöka nå VM 2022, och ett misslyckande skulle kunna förändra saker och ting.

Tidigare rapporter har gjort gällande att Mancini redan tackat nej till jobbet omgående, just för att fokusera på landslaget och VM.

Den före detta anfallaren har ett kontrakt med landslaget som löper ut 2026.

Phil Noble/Bildbyrån

Manchester United har även kopplats ihop med en rad andra namn, bland annat Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) och Erik ten Hag (Ajax).

Jonathan Aronsson Fält