Foto: Bildbyrån

Taha Ali: "Självklart skulle man vilja spela för AIK någon dag"

Publicerad: 2021-11-30 16:26 Superettan

Taha Ali lånades ut från Örebro SK till Västerås SK där han gjort succé. Nu uttalar han sig om sina framtida drömmar och flörtar med en viss toppklubb.

Taha Ali, 23, kom till Örebro SK från Sollentuna FK inför den här säsongen men fick främst nöta bänk under våren.

Därför lånades han i somras ut till Västerås SK i Superettan, där har han gjort succé. Två mål och åtta assist på 15 matcher blev Alis facit i VSK.

– Rent individuellt har det varit helt magiskt. Jag fick en ganska ovan roll. Jag har alltid spelat ytter och jag visste inte hur det skulle gå till när jag kom till Västerås. Jag tänkte att jag till en början skulle vara inhoppare, men med betydligt fler chanser än i ÖSK. Efter att jag kom in i spelsystemet flöt allt bara på. Det har varit riktigt nice med Kalle Karlsson, (tränare i VSK) jag fick förtroende redan från start, säger han till Fotbollskanalen.

Det har ryktats finnas intresse för Ali och Örebro uppges ha fått ett mångmiljonbud på honom och nu uttalar han sig om framtiden.

Min ambition är att spela i allsvenskan nästa år.

– Med det här halvåret har jag gjort ett avtryck i superettan. Jag har ett kontrakt med ÖSK som jag respekterar, men jag håller alla dörrar öppna. Jag har fortfarande en ambition att spela i allsvenskan, som jag jättegärna vill ta steget till, men just nu har jag kontrakt med ÖSK. Jag har alla dörrar öppna och min ambition är att spela i allsvenskan nästa år, säger han.

Om det blir en flytt finns det en viss Stockholmsklubb som han följt under en längre tid.

Jesper Zerman/Bildbyrån

– Jag har följt AIK. Jag är från norra Stockholm, Tensta, blåa linjen. Det är AIK som alla följt. Jag har en polare - Bilal Hussein - som spelar där. Sedan är det "M9" (Martin Mutumba) och spelare som Nabil Bahoui. AIK är ändå den klubben som jag följt av 08-klubbarna, säger Ali och fortsätter:

– Självklart, men om det är Djurgården eller Hammarby, så ska man inte stänga några dörrar alls, men självklart skulle man någon dag vilja spela för AIK. 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com