Foto: Bildbyrån

Sundsvalls sportchef: "Ska göra allt vi kan för att bygga en allsvensk grupp"

Publicerad: 2021-11-30 15:01 Allsvenskan

För GIF Sundsvall väntar nästa år spel i Allsvenskan igen. Därför sätter arbetet med truppbygget igång redan nu för sportchefen Urban Hagblom.

GIF Sundsvall säkrade spel i Allsvenskan 2022 efter att ha kommit på en andraplats i årets upplaga av Superettan.

Under säsongen har de haft en väldigt tunn trupp och har efter skadeproblem tvingats lyfta upp en hel del spelare från U19-truppen.

Det har fungerat bra. Men klubbens sportchef Urban Hagblom vill att de nästa år ska ha en bredare trupp.

Simon Hastegård/Bildbyrån

– Jag kan inte säga exakt hur många vi ska vara och på vilka positioner, innan jag vet förutsättningarna. Men vi har balanserat på en oerhört liten numerär. Vi har hela tiden fyllt på med unga intressanta spelare, som i somras när vi var elva man på träningarna. Alexander Larsson, Ludvig Pärlenskog och Gray Hoffman lyftes upp och det gjorde de på ett fint sätt. Men vi kan förstöra för våra spelare om vi lyfter dem för tidigt, säger Hagblom till Sundsvalls Tidning och fortsätter:

– Det tar någon vecka till innan jag vet vilka förutsättningar jag har och kan trycka på knapparna jag önskar. Men de stora förändringarna kommer tidigast i mitten av, eller i slutet, av december. Vi ska göra allt vi kan för att skapa en allsvensk grupp.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com