Foto: Bildbyrån

Officiellt: Andreas Drugge klar för BK Häcken

Publicerad: 2011-12-13 10:02 Allsvenskan

Andreas Drugge lämnar IFK Göteborg efter att han nyligen fick beskedet att han inte ingår i framtidsplanerna. Nu är den släpande anfallaren klar för lokalkonkurrenten BK Häcken, i minst tre år framåt.

BK Häcken meddelar på sin officiella hemsida att Andreas Drugge är klar för klubben. Han ansluter närmast från IFK Göteborg. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2014.

– Jag hade naturligtvis hoppats på en bättre säsong både för mig och för laget. Men den fotboll som vi spelade i IFK Göteborg under 2011 är inte optimal för min spelstil. Jag spelar gärna en passningsorienterad fotboll där mycket går centralt. Då gör jag mest nytta, säger Andreas Drugge och fortsätter:

– Jag vet att Häcken var intresserade redan inför säsongen 2011, därför kändes det extra intressant när nu Sonny hörde av sig igen. BK Häcken har de senaste åren utvecklats väldigt mycket och spelar idag stundtals Allsvenskans bästa och mest underhållande fotboll. Det känns som att min spelstil passar bra här.

Sportchefen Sonny Karlsson är mycket nöjd över att ha knutit till sig Andreas Drugge.

– Vi har tidigare värvat spelare med stora kvaliteter som inte riktigt lyckats prestera på topp i sina tidigare klubbar. Mattias Ranegie är ett exempel och Andres Vasquez ett annat. Vi hoppas naturligtvis att Andreas Drugge blir en i raden av spelare som hos oss hittar tillbaka till det självförtroende som krävs för att spela fotboll på elitnivå, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com