Foto: Bildbyrån

Beskylldes för Bardghjis flytt - nu uttalar sig Asterhed

Publicerad: 2021-11-29 14:00 Utlandsproffs

Malmö FF:s blivande chefsscout Robin Asterhed har beskyllts för Roony Bardghji avsked från klubben. Någonting han nu dementerar.

Under förra helgen fick Roony Bardghji debutera för FC Köpenhamn i den danska högstaligan och igår blev han målskytt i sitt andra framträdande.

16-åringen har hyllats stort för sina prestationer och Malmö FF grämer sig säkerligen över att ha tappat talangen förra sommaren.

Klubbens blivande chefsscout Robin Asterhed har tidigare beskyllts för att ha tagit med sig Bardghji från MFF till Köpenhamn,

Detta då han lämnade sin roll som akademitränare i MFF för den danska klubben året innan Bardghji gjorde flytten. Det dementerar dock Asterhed.

Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

– När han kom till Malmö, så tror jag mer eller mindre hela fotbollseuropa kände till Roony. För vissa Malmö-fans så är det som att jag tipsade FCK om honom, och att de inte kände till honom innan dess. Det kan jag med säkerhet säga att så var inte fallet, säger Asterhed till bold.dk och fortsätter:

–  Jag kom till FCK nio eller tio månader innan Roony, så jag förstår. Men jag tycker det blev tydligt nu nyligen, när Ståle Solbakken (dåvarande tränare i FCK) berättade att eftersom de hade missat Andreas Schjelderup, så tänkte de inte missa Roony. Då förstår man att mitt inflytande inte är så stort.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com