Foto: Bildbyrån

Officiellt: Ralf Rangnick tar över Manchester United

Publicerad: 2021-11-29 12:32 England

Den engelska storklubben Manchester United bekräftar att tysken Ralf Rangnick blir interimmanager resten av säsongen.

Manchester United sparkade Ole Gunnar Solskjaer efter förlusten mot Watford och Michael Carrick har lett laget sedan dess.

Men nu meddelar storklubben på sin officiella hemsida att Ralf Rangnick blir ny manager resten av säsongen.

Efter säsongen kommer Rangnick stanna i Manchester United som konsult i ytterligare två år.

– Ralf är en av de mest respekterade tränarna och innovatörerna i europeisk fotboll. Han var vår främsta kandidat som interimmanager, vilket speglar det ovärderliga ledarskap och tekniska färdigheter han kommer att tillföra från nästan fyra decenniers erfarenhet av ledning och coachning, säger United-direktören John Murtough till hemsidan.

– Alla i klubben ser fram emot att arbeta med honom under den kommande säsongen, och sedan i ytterligare två år i hans rådgivande roll, fortsätter han.

Ralf Rangnick ser fram emot sitt nya uppdrag.

Truppen är full av talang och har en bra balans mellan ungdom och erfarenhet.

– Jag är exalterad över att ansluta till Manchester United och fokuserar på att göra detta till en framgångsrik säsong för klubben, säger tysken till hemsidan och fortsätter:

– Truppen är full av talang och har en bra balans mellan ungdom och erfarenhet. Alla mina ansträngningar under de kommande sex månaderna kommer att vara på att hjälpa dessa spelare att uppfylla sin potential, både individuellt och, viktigast av allt, som ett lag. Utöver det ser jag fram emot att stötta klubbens långsiktiga mål på konsultbasis.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com