Foto: Alkis Konstantinidis/Bildbyrån

Arteta inte orolig för Newcastles satsning

Publicerad: 2021-11-29 10:51 England

Newcastle har fått stenrika saudiska ägare. Men Arsenals manager Mikel Arteta är inte rädd för att tappa spelare till konkurrenten.

När Manchester City fick stenrika ägare tappade Arsenal spelare som Emmanuel Adebayor, Kolo Touré, Gael Clichy och Samir Nasri till konkurrenten.

Nu hoppas Newcastle göra samma resa som Manchester City och är på jakt efter nyförvärv inför januarifönstret.

En rad olika toppspelare kopplas ihop med Newcastle. Arsenals ytter Nicolas Pépé är en av spelarna det ryktas om.

David Klein/Bildbyrån

Arsenals manager Mikel Arteta är dock inte orolig för att tappa stjärnor till Newcastle, som man gjorde till Manchester City.

– Nej. Jag tycker att spelare ska stanna i fotbollsklubbar när de känner att de hör hemma någonstans, när de känner sig viktiga för den, när de känner sig värderade i varje enskild aspekt och när det är fallet, normalt sett vill spelare stanna, säger han enligt Daily Mail och fortsätter:

– När spelare börjar bestämma sig för något annat är det för att de behöver något annat i sin framtid, och det händer med vilken klubb som helst som har ekonomisk makt att övertyga någon eller har andra kapaciteter. Ibland är det inte den ekonomiska makten, ibland är det sportsliga skäl, ibland familjeskäl, ibland är det ett anpassningsproblem. Det finns många olika fall.

David Lind
david@fotbolltransfers.com