FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

IFK Värnamo testar Henrik Norrby: "Väldigt spännande"

Publicerad: 2021-11-28 21:30 Allsvenskan

BK Olympic har tagit klivet upp till Ettan Södra inför nästa säsong. Men nyckelspelaren Henrik Norrby kan försvinna. Han är aktuell för allsvenska nykomlingen IFK Värnamo, kan Fotbolltransfers.com berätta.

Henrik Norrby, 22, har varit tongivande i BK Olympic - som vunnit division 2 södra Götaland den här säsongen.

Mittfältaren har tillhört BK Olympic hela seniorkarriären, men är nu aktuell för spel högre upp.

Fotbolltransfers.com kan berätta att Norrby ska visa upp sig för IFK Värnamo - som spelar allsvensk fotboll nästa säsong.

– Det känns bra och väldigt spännande, känner mig i mycket bra form, kanske i min bästa någonsin, säger 22-åringen till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

Ska bli intressant att få se allting från ett annat perspektiv samt se hur man själv presterar på en högre nivå.

– Ska bli kul att få åka iväg och testa något nytt, varit ett tag i BK Olympic så ska bli intressant att få se allting från ett annat perspektiv samt se hur man själv presterar på en högre nivå än den jag spelar till vardags.

Är du redo för Allsvenskan?

– Ja! Mentalt känner jag mig mer än 100 procent redo. En utav mina starkaste egenskaper är att jag är flexibel i mig själv och duktig på att anpassa mig utefter omständigheterna jag ställs inför.

Norrby kommer att träna med IFK Värnamo i några dagar, med start i morgon. 22-åringen är mycket nöjd med den gångna säsongen.

– En lång intensiv säsong som vi avslutade på bästa möjliga sätt. En mycket välförtjänt serieseger. Vi låg i stort sett i toppen redan från start och varit jagade av resterande lag, pressen var egentligen på oss hela tiden men vi visade att det var vårt år och vad vi går för, säger han till Fotbolltransfers.com.

Michael Erichsen/Bildbyrån

Hur ser du på framtiden, hur tänker inför nästa klubbval?

IFK Värnamo är en utav de klubbarna som jag tycker spelar den fotbollen som skulle passa mig.

– Jag och min agent har en tydlig dialog om framtida klubbval och min karriär och vi båda är enade om att de ska vara en klubb som kan erbjuda mig speltid och som spelar utefter mina egenskaper och kvaliteter. IFK Värnamo är en utav de klubbarna som jag tycker spelar den fotbollen som skulle passa mig.

Henrik Norrby startade 27 av 28 matcher i division 2 den här säsongen. 

Naramsin Staifo
naramsin.staifo@fotbolltransfers.com