Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka: "David Luiz har hjälpt mig mest"

Publicerad: 2021-11-28 16:43 England

Bukayo Saka kom fram tidigt i Arsenal, och har nu tagit en fast plats i laget. Yttern berättar nu om hur viktig David Luiz var för honom under de första åren.

Bukayo Saka, 20, är en av många unga splelare som visar framfötterna under Mikel Arteta i Arsenal. Efter en tuff sommar med straffmissen för England har yttern kommit tillbaka med en stark form i London-laget.

Engelsmannen har gjort över 100 matcher för Arsenal sedan debuten 2018 och är påväg att bli en absolut nyckelspelare.

Saka kom fram i A-laget som ung och berättar att han fått stor hjälp av många av de äldre spelarna. Han lyfter dock ett namn lite extra.

– Jag haft fått mycket hjälp från många spelare, men jag skulle säga att den som haft störst inverkan är David Luiz, säger han till Sportbible enligt Mirror.

David Klein/Bildbyrån

Brassen lämnade Arsenal under sommaren efter att hans kontrakt löpt ut. Den 34-årige mittbacken representerar nu Flamengo i den inhemska ligan.

 Han har gjort mest för mig i min karriär.

– Han har gjort mest för mig i min karriär. Att komma upp i A-truppen var såklart inte alltid det lättaste men, och jag tror att om du ställer frågan till alla unga spelare i Arsenal (skulle de säga att), David har gjort så mycket, säger Saka och forstätter:

– Han gjorde så mycket för oss - gav råd både på och utanför planen. Han var verkligen en bra kille. Det har såklart varit flera andra spelare i Arsenal som hjälpt till, men jag skulle svara David.

Arsenals formkurva ser något bättre ut efter en tuff inledning på säsongen. Laget återfinns precis bakom Champions League-platserna i Premier League.

Jonathan Aronsson Fält