Foto: Bildbyrån

Harry Reknapp sågar Manchester Uniteds hantering av tränarfrågan

Publicerad: 2021-11-28 15:39 England

Den engelske tränarikonen Harry Redknapp sågar Manchester United, som ser ut att gå för Ralf Rangnick som en lösning säsongen ut.

Ralf Rangnick, 63, uppges ta över som tränare för Manchester United säsongen ut, för att sedan stanna som en slags konsult framöver.

Den engelska storklubben har kopplats ihop med en rad andra namn. Främst Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) och Erik ten Hag (Ajax).

Någon som inte är speciellt imponerad av Uniteds beslutsfattande är Harry Redknapp, 74, vars tränarkarriär i engelsk fotboll sträcker sig över 30 år.

Phil Noble/Bildbyrån

– Faktumet att United plockar in Ralf Rangnick som en interimlösning för att ersätta interimlösningen innan de får tränaren de vill ha är skrattretande, skriver han i The Sun och fortsätter:

Jag har aldrig hört något så dumt i hela mitt liv.

– Jag har aldrig hört något så dumt i hela mitt liv, hur du än ser på det.

Redknapp, vars sista uppdrag som tränare var i Birmingham City, tycker att den engelska storklubben borde gått hårdare för Pochettino, som sitter på ett kontrakt med Paris Saint-Germain.

– Om de ville ha Mauricio Pochettino, som vi väl får tro, så fanns det möjliga lösningar för att få det att hända på en gång.

Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

United leds för tillfället av Michael Carrick, 40, som ingick i Ole Gunnar Solskjaers ledarstab. En lösning klubben borde behållit säsongen ut, enligt Redknapp.

– Och om de var tvungna att vänta på honom (Pochettino), skulle de inte flyttat på Michael och satt dit någon annan för bara några månaders jobb. Vad säger det? Vi har ingen tillit till dig? 

Jonathan Aronsson Fält