Foto: Bildbyrån

Pep Guardiola om framtiden: "Jag hade älskat ett VM eller EM"

Publicerad: 2021-11-28 15:03 England

Pep Guardiola har blivit Manchester City trogen i sex säsonger. Kontraktet med den engelska storklubben löper ut sommaren 2023. Nu berättar den spanske tränaren om sina framtidsplaner.

Pep Guardiola, 50, är inne på sin sjätte säsong i Manchester City. Spanjoren har bärgat en rad titlar i England, men väntar fortfarande på en triumf i Champions League.

50-åringen, som tidigare tränat Barcelona och Bayern München, har bara representerat klubblag än så länge. Han öppnar nu för ett landslagsjobb i framtiden.

– Jag skulle vilja det. Men normalt sett är det inte lätt för att det finns så få jobb. Jag skulle vilja att det blev så, men om det inte sker kommer jag träna ett klubblag istället. Så det är inga problem, säger Guardiola enligt Mirror.

Då Guardiola jobbar i England har den inhemska pressen inte varit sen med att koppla ihop spanjoren med jobbet i det engelska landslaget, som för tillfället tränas av Gareth Southgate, 51.

Carl Recine/Bildbyrån

– Gareth Southgate gör ett fantastiskt jobb och har nyss skrivit på ett nytt kontrakt, så grattis. Jag tänker inte på det, men när jag är klar här skulle jag älska att träna i ett VM eller EM, säger Guardiola.

50-åringen har blivit City trogen sedan ankomsten sommaren 2016, något han själv inte trodde när han tog jobbet.

– För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle träna Manchester City och att jag skulle vara här i sex säsonger. Aldrig.

Guardiola sitter på ett kontrakt med den engelska storklubben som löper ut sommaren 2023 och utesluter ett annat klubblagsjobb i England.

Jag tror inte att jag kommer att träna en annan klubb i England.

– I England kommer jag alltid stå på Man Citys sida - och om de någonsin vill ha mig tillbaka kommer jag återvända. Jag tror inte att jag kommer att träna en annan klubb i England, säger Guardiola.

Jonathan Aronsson Fält