Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Joel Asoro: "Jag har känt mig stressad i över ett år"

Publicerad: 2021-11-28 11:15 Allsvenskan

Djurgården hoppades att värvningen av Joel Asoro skulle lyfta offensiven. Men så här långt har talangen inte motsvarat förväntningarna. Nu berättar han om säsongen.

Joel Asoro, 22, anslöt från Swansea City i februari. Enligt tidigare uppgifter betalade Djurgårdens IF omkring 7 miljoner kronor för anfallaren.

Asoro har gjort två mål och två assist på 24 framträdanden i Allsvenskan i år. Han har startat elva av matcherna.

I en intervju med Sportbladet kommenterar 22-åringen sin debutsäsong i Djurgården.

– Jag är faktiskt inte nöjd. Det är svårt att förklara. Men jag har inte kunnat bidra med det jag önskat. Jag har fått en del speltid, vilket är roligt. Men jag är inte nöjd med säsongen. Jag kan bättre. Det är bra att laget gått bra.

Andreas Sandström/Bildbyrån

Asoro hymlar inte om att det varit stora förväntningarna på honom.

Folk tror att man ska lösa det direkt. Det funkar inte så. Mitt självförtroende är sisådär.

– Det är så mycket spekulationer alltid. Testa själv att inte spela fotboll på ett år och sen helt plötsligt försöka komma tillbaka? Folk tror att man ska lösa det direkt. Det funkar inte så. Mitt självförtroende är sisådär. Tänkt efter. Det handlar inte bara om kroppen. För har man inget självförtroende så funkar ingenting, säger han till Sportbladet.

Anfallaren betonar att han behöver tid att bygga upp sitt självförtroende igen.

Jag har inte kunnat förbereda mig ordentligt.

– Förberedelser. Jag har inte kunnat förbereda mig ordentligt. Det var stressigt när jag kom till Djurgården och jag har känt mig stressad i över ett år. Och så fick jag börja spela direkt helt plötsligt. Det var inte tänkt så egentligen. Det blev lite jobbigt. Visst, det har gått okej, men målen har inte kommit. Det är målen folk undrar om. Men vad ska jag göra åt saken? Jag kan inte göra något. Jag kan inte ändra på det, säger Asoro till Sportbladet.

Asoros kontrakt med Stockholmsklubben sträcker sig över säsongen 2024. Han har tidigare även representerat Genoa, Groningen, Sunderland och Brommapojkarna.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com