Foto: Craig Brough/Bildbyrån

Klopp och Tuchel hyllar Rangnick

Publicerad: 2021-11-26 17:04 England

Manchester United är nära att anlita Ralf Rangnick som interimmanager. Jürgen Klopp och Thomas Tuchel passar nu på att hylla sin landsman.

Ole Gunnar Solskjaer fick sparken efter förlusten mot Watford. Nu är Manchester United på väg att göra klart med Ralf Rangnick.

63-åringen kommer att leda den engelska storklubben resten av säsongen och förväntas därefter få en annan roll som konsult.

Jürgen Klopp, manager i Liverpool, menar att rivalen gör en väldigt bra rekrytering.

– Tyvärr kommer en bra tränare till England, det är så det är, till Manchester United. Ralf är uppenbarligen en riktigt erfaren tränare. Han byggde två klubbar från ingenstans till riktiga hot och krafter i Tyskland med Hoffenheim och Leipzig. Han har gjort många olika jobb inom fotbollen men hans främsta angelägenhet har alltid varit att vara tränare och manager. Det är hans främsta skicklighet, säger han enligt The Guardian och fortsätter:

Valeria Witters/Bildbyrån

– United kommer att vara organiserat på planen, det borde vi inse, och det är uppenbarligen inga goda nyheter för andra lag. Men alla tränare i världen behöver tid för att träna med sina lag och Ralf kommer ganska snabbt att inse att han inte har tid att träna eftersom de spelar hela tiden, så det gör det lite knepigt för honom. Bortsett från det kommer en riktigt bra man och en enastående tränare, om det händer, att komma till England.

Chelseas manager Thomas Tuchel passar också på att hylla landsmannen.

– Han hjälpte mig mycket eftersom han var min tränare och sedan var han en av huvudfigurerna för att övertyga mig om att testa tränaryrket, så han hade ett enormt inflytande på oss alla vid den här tiden, säger han enligt Daily Mail

Hannah Mckay/Bildbyrån

.

– Han visade oss att det inte är nödvändigt att följa folk till toaletten i fotbollsmatcher eftersom det var tron: att försvarare följer sina anfallare vart de än går, utan han visade att det var möjligt att försvara i en zon, fortsätter Tuchel.

Bayern Münchens tränare Julian Nagelsmann har också bara positiva ord om Rangnick.

– Jag skickade honom ett sms och sa till honom att jag tycker det är jättebra. Han kommer att göra United väldigt bra med sättet han spelar fotboll på, säger han enligt Daily Mail.

Annegret Hilse/Bildbyrån

– Jag tror att United kommer att spela bra matcher de närmaste veckorna och jag önskar att han stannar där längre än bara till nästa sommar, fortsätter Nagelsmann.

David Lind
david@fotbolltransfers.com