Foto: Bildbyrån

Brorsson om framtiden: "Får se vad jag har för alternativ"

Publicerad: 2021-11-26 13:42 Allsvenskan

Franz Brorsson har varit tydlig med att han är öppen för en flytt från Malmö FF. Nu uttalar sig mittbacken om framtiden.

Franz Brorsson, 25, var nära att lämna Malmö FF redan i somras men valde till sist att stanna kvar i den allsvenska klubben.

Under hösten har han varit given i laget och fått spela i Champions League, ett bra skyltfönster för mittbacken.

– Ja, det skadar ju inte att spela i Champions League! Men vi får se vad som händer nu i november och december, säger han till KvällsPosten.

Dessutom löper hans kontrakt med MFF ut den sista december och en utlandsflytt ligger allt jämt närmast till hands.

Större chans att jag tar den vägen än att gå direkt till en högsta liga.

– Vi får se vad jag har för alternativ. Så får vi väga för och nackdelar. Jag vet att klubbar kollar, men jag kan inte veta exakt vem. Sedan gäller det att prestera på plan, då vore det väl räcka? Jag får varken mer eller mindre press på mig av att veta att andra klubbar kollar på mig. Jag har ju alltid press på mig. Det gäller bara att vara som bäst hela tiden, säger Brorsson och fortsätter:

– Ja, eller Championship. Det hade varit kul att gå upp med ett lag och göra den resan. Det är många som gjort det, som Jonas Olsson, Emil Forsberg och Oscar Linnér. Så den vägen finns också och jag tror det är större chans att jag tar den vägen än att gå direkt till en högsta liga.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com