Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Robin Söder lämnar IFK Göteborg

Publicerad: 2021-11-26 12:07 Allsvenskan

Robin Söder, 30, spelar sin sista hemmamatch för IFK Göteborg på söndag. Parterna är överens om att gå skilda vägar efter säsongen.

IFK Göteborg meddelar på sin officiella hemsida att anfallaren Robin Söder lämnar i samband med att hans kontrakt löper ut efter säsongen.

– Att ha spelat i IFK har fostrat mig som människa och har gett mig värderingar som jag för alltid kommer att bära med mig. Jag har fått leva ut min barndomsdröm i er klubb, det är något jag kommer bära med mig med stolthet i resten av mitt liv, säger han till hemsidan.

30-åringen har tillhört IFK Göteborg i totalt elva säsonger och spelat 272 tävlingsmatcher. Söder har gjort 72 mål.

Magnus Lejhall/Bildbyrån

– Jag skulle vilja passa på att tacka alla ledare som har fostrat mig som spelare, både i IFK och tidigare. Jag vill även passa på att tacka mina medspelare och övrig personal på Kamratgården, säger han.

IFK:s sportchef Pontus Farnerud kommenterar beslutet.

Robin har flertalet gånger i tuffa situationer visat en kärlek till fotbollen och till IFK Göteborg.

– Jag vill från hela IFK Göteborg tacka Robin för hans insatser hos oss. Robins professionalitet och ambitiösa driv är egenskaper som alla unga fotbollsspelare kan se upp till och som lagkamrater inspireras av, säger han till hemsidan och fortsätter:

Michael Erichsen/Bildbyrån

– Robin har flertalet gånger i tuffa situationer visat en kärlek till fotbollen och till IFK Göteborg. Han är prestigelös och sätter alltid laget före jaget. Då har jag inte ens nämnt hans betydelse som spelare. Med sin smartness och skicklighet har han både nått stora framgångar individuellt och samtidigt gjort enskilda spelare vid sidan av sig själv – och resten av laget – bättre.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com