Foto: Andrew Boyers/Bildbyrån

Pires: "Barcelona måste göra allt för att behålla Gavi"

Publicerad: 2021-11-26 11:22 Spanien

Den tidigare franske landslagsstjärnan Robert Pires är imponerad av supertalangen Gavi och uppmanar Barcelona att säkra upp honom.

Gavi, 17, är den senaste talangen från La Masia som slagit igenom på den stora scenen. Mittfältaren har redan slagit sig in i det spanska landslaget och imponerat stort.

Hans kontrakt med Barcelona löper ut 2023 och innehåller just nu en utköpsklausul på 50 miljoner euro. En summa flera storklubbar runtom i Europa är redo att betala.

Barcelona är dock i långt gångna förhandlingar med Gavi om en förlängning. Robert Pires hoppas att det nya kontraktet är på plats snart.

– Jag tror, som många andra, att Gavi är den jag älskar. För ungefär en och en halv månad sedan, när Spanien spelade mot Frankrike i Nations League-finalen, var jag i Milano. Han gjorde en imponerande match. Barça måste göra allt de kan för att se till att han stannar i många år eftersom han har något speciellt, säger han till Sport.

Albert Gea/Bildbyrån

– Pedri, Ansu (Fati), Nico (Gonzalez), Gavi...fansen ska inte glömma att de bara är 17 och 19 år gamla. Folk vill redan se Barça vinna, men det kommer om ett eller två år, fortsätter Pires.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com