Foto: Valeria Witters/Bildbyrån

Rangnick väntas få ny roll i Manchester United efter säsongen

Publicerad: 2021-11-26 10:02 England

Manchester United är nära att anlita Ralf Rangnick, 63 som interimlösning. Tysken har dock lovats en framtida roll som konsult med inflytande.

I går rapporterade flera trovärdiga medier att Manchester United bestämt sig för att anlita tyske tränaren Ralf Rangnick.

Han kommer att vara en tillfällig lösning säsongen ut. Men nu skriver transferexperten Fabrizio Romano att Rangnicks tid i klubben inte kommer vara kortvarig.

Även om en ny manager ansluter inför nästa säsong har Manchester United lovat Rangnick en roll som konsult med inflytande efter sejouren som interimmanager.

63-åringen har ett långt förflutet i Red Bull-koncernen, där han varit både tränare och sportchef. Rangnick är känd för att vilja ha totalt kontroll i sina klubbar.

Just nu arbetar har för Lokomotiv Moskva, Manchester United är dock övertygade om att hitta en lösning med ryssarna.

Enligt flera brittiska tidningar är det stora målet med säsongen att knipa en topp fyra-placering i Premier League och om Rangnick lyckas med det väntar en rejäl bonus.

Ole Gunnar Solskjaer fick sparken efter förlusten mot Watford och Mauricio Pochettino har pekats ut som förstavalet i jakten på en permanent ersättare till norrmannen.

Paris Saint-Germain har dock inte velat släppa den argentinske tränaren mitt under säsongen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com