Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Allsvenska storklubbar uppges jaga Tashreeq Matthews

Publicerad: 2021-11-26 09:30 Allsvenskan

Tashreeq Matthews, 21, kan lämna Varbergs BoIS i vinter. Enligt Sportbladet jagas han av IFK Göteborg, BK Häcken, AIK och Djurgårdens IF.

Tashreeq Matthews är inne på sin andra säsong i Varbergs BoIS. Sydafrikanen har gjort fem mål och fem assist på 25 allsvenska matcher i år.

Nu skriver Sportbladet att det finns ett stort intresse för yttermittfältaren/anfallaren. Det är IFK Göteborg och BK Häcken som pushar hårdast för en affär.

Men även AIK och Djurgårdens IF visar intresse, enligt tidningen. Varbergs sportchef Martin Pringle medger att Matthews är eftertraktad.

– Jag tänker inte kommentera några klubbar. Det är ett antal klubbar som har hört av sig direkt till oss. Det har funnits intresse för Tashreeq sedan en tid tillbaka, redan i somras, från utlandet. Men då var det inte aktuellt med en flytt, säger han till Sportbladet.

Krister Andersson/Bildbyrån

Enligt Sportbladet fick danska SönderjyskE ett bud på 7,5 miljoner kronor nobbat i somras. Varberg vill ha över 10 miljoner för Matthews då tidigare klubben Borussia Dortmund har rätt till delar av pengarna.

21-åringens kontrakt löper ut efter nästa säsong, varför Varberg kan sälja honom i vinter.

– Risken är stor att han inte spelar för Varbergs Bois nästa säsong, säger Pringle till Sportbladet.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com