Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Efter drömmålet - Thiago hyllas: "Lite Scholesy i sig"

Publicerad: 2021-11-25 20:47 England

Thiago Alcantara stod för ett drömmål mot FC Porto i Champions League. Nu hyllas han, och jämförs med Paul Scholes.

Thiago Alcantara, 30, har haft en tuff tid i Liverpool. Många såg honom som den sista pusselbiten i Jürgen Klopps lag när han kom till Anfield från Bayern München sommaren 2020.

Spanjoren har, som så ofta förr, haft stora problem med skador. I onsdagens Champions League-match mot FC Porto fick han däremot chansen från start och tog den.

MIttfältaren utökade Liverpools ledning till 2–0 med ett briljant avslut som varvats i sociala medier efteråt. En som stämmer in i hyllningskören är den förre Liverpool-anfallaren Michael Owen, 41.

Han har lite Scholesy i sig.

– Det finns bitar som måste finjusteras, men han är fantastisk. Han har lite Scholesy (Paul Scholes) i sig. Han är en av få spelare på planen som kan göra ett sådant mål, säger Owen till BT Sport enligt Daily Mirror och fortsätter:

Peter Powell/Bildbyrån

– Han har något helt annorlunda jämfört med alla andra spelare.

Rio Ferdinand, 43, tidigare mittback i rivalen Manchester United, tror att Thiago kan få upprättelse i Liverpool framöver.

David Klein/Bildbyrån

– Jag tror fortarande att vi kommer få se mer av honom i Liverpool-tröjan. Alla spelare anpassar sig olika fort, säger han.

Liverpool toppar Grupp B med full topp efter fem omgångar och var redan innan onsdagens match mot Porto klara för slutspel i Champions League.

Jonathan Aronsson Fält