Foto: Bildbyrån

Edward Chilufya om framtiden i Djurgården: "Det är 50/50"

Publicerad: 2021-11-25 20:09 Allsvenskan

Edward Chilufya kopplas ihop med en proffsflytt efter säsongen. Nu medger han att möjligheten finns att han lämnar Djurgården efter att Allsvenskan är slut.

Med sju mål på 27 allsvenska matcher har Edward Chilufya, 22, varit en nyckel för Djurgårdens IF i den allsvenska tabelltoppen.

De fina insatserna i Djurgården har inte gått obemärkt förbi och yttern har kopplats ihop med en flytt ut i Europa efter säsongen.

– Om ett bra lag kommer med ett bra erbjudande, då tar jag det. Om det inte kommer så stannar jag. Så det är 50/50. Kanske är det mina sista matcher i Djurgården. Kanske inte, säger Chilufya till Fotbolldirekt.

Den zambiske yttern berättar att han haft diskussionen om en flytt uppe med sportchefen Bosse Andersson, men att ett beslut kommer tas först efter säsongen.

Andreas Sandström/Bildbyrån

– Ja. Vi har pratat. Han frågade mig om jag skulle stanna eller lämna, säger Chilufya till Fotbolldirekt och fortsätter:

– Jag svarade att vi inte ska prata om det nu, utan fokusera på matcherna. Han sa att framtiden är ljus, att jag bara ska tänka på matcherna. Han sa att han litar på mig.

Den 22-årige yttermittfältaren kom till Djurgården inför säsongen 2018 och sitter på ett kontrakt över 2022.

Jonathan Aronsson Fält