Foto: Bildbyrån

Pires om Dembélés framtid: "Det kan vara en vändpunkt"

Publicerad: 2021-11-25 19:55 Spanien

Ousmane Dembélé sitter på ett utgående kontrakt med Barcelona, och framtiden är oklar. Veckans match i Champions League kan bli en vändpunkt, enligt Robert Pires.

Ousmane Dembélé, 24, har haft en otroligt skadedrabbad tid i Barcelona sedan rekordflytten från Borussia Dortmund sommaren 2017.

Fransmannen är inne på sin femte säsong med Barça och har fortfarande inte nått 100 ligamatcher. Yttern sitter på ett utgående kontrakt och kan därmed formellt förhandla med andra klubbar från och med årsskiftet.

Klubbens nya tränare, Xavi Hernández, ska vara fast besluten om att förlänga kontraktet med 24-åringen. Ikonen har hyllat Dembélé på presskonferenser sedan sin återkomst till Katalonien.

I veckans Champions League-match mot Benfica byttes Dembélé in i den andra halveken och skapade en hel del oreda i portugisernas försvar. Dembélés landsman Robert Pires tror att det kan bli en nyckelmatch för yttern.

– Jag tror att det som hände häromdagen på Camp Nou, att komma in på planen och få så mycket kärlek från fansen, kommer att hjälpa honom, säger han till Sport och fortsätter:

Det som hände i tisdags på Camp Nou är en vändpunkt.

– För den mentala biten hos en spelare är det avgörande. Det som hände i tisdags på Camp Nou är en vändpunkt.

Pires, som bland annat representerade Olympique Marseille, Arsenal och Villarreal under karriären, hyllar dessutom sin landsman rent fotbollsmässigt.

Andrew Boyers/Bildbyrån

– För mig är Dembélé en av de bästa spelarna vi har i Frankrike. Det står däremot klart att han måste vara väldigt försiktig med tanke på hans skadehistorik, säger Pires.

Den franske yttern har gjort totalt 30 mål på 120 matcher för den katalanska storklubben.

Jonathan Aronsson Fält