Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Örebro har mottagit mångmiljonbud på Taha Ali

Publicerad: 2021-11-25 19:15 Allsvenskan

Taha Ali tog aldrig någon plats i ÖSK, men har lyckats bättre på lån i Västerås. Nu har ÖSK mottagit ett bud i mångmiljonklassen, enligt uppgifter från Nerikes Allehanda.

Taha Ali, 23, lyckades aldrig ta någon plats i Örebro SK under våren och lånades ut till Västerås SK under sommaruppehållet. 

I Superettan har det gått bättre för yttern, som stått för sju framspelningar och ett mål på 14 matcher. För laget har det gått desto sämre, och det kan bli negativt kval om resultaten går fel i den sista omgången.

23-årigen har ett kontrakt med ÖSK som sträcker sig över 2023. Framtiden kan vara någon annanstans. Enligt Nerikes Allehanda har en icke namngiven klubb kommit med en mångmiljonbud till den allsvenska klubben.

Klubbens fotbollschef Axel Kjäll förnekar däremot uppgifterna om att klubben mottagit bud på Ali.

Kenta Jönsson/Bildbyrån

– Nej, ingenting som har blivit konkret. Det är ingen klubb som ställt en förfrågan kring honom, säger han till Nerikes Allehanda.

På frågan huruvida han tror att yttern kommer få en större roll i laget, som ska spela Superettan, nästa år svarar Kjäll att det är upp till tränaren.

 Jag räknar med honom nästa säsong.

– Det kommer att vara en tränare som får ansvaret att ta ut en startelva och coacha laget, så hur hans möjligheter ser att få spela mer nästa år är jättesvårt att säga. Men i och med att han har avtal och att det inte är något som förändras bara för att vi byter division, så räknar jag med honom nästa säsong, säger Kjäll till Nerikes Allehanda.

Johan Bernström/Bildbyrån

Taha Ali gjorde bara två matcher för ÖSK i Allsvenskan under våren.

Jonathan Aronsson Fält