Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Vinicius agent: "Därför valde han Real Madrid före Barcelona"

Publicerad: 2021-11-25 19:01 Spanien

Vinicius Junior gör succé i Real Madrid, men han kunde lika gärna hamnat i rivalen Barcelona. Det berättar agenten Federico Pena.

Vinicius Junior, 21, har varit lysande för Real Madrid under höstsäsongen. Yttern har stått för tio mål på 18 matcher i La Liga och Champions League.

Brassen, som kom till klubben från Flamengo sommaren 2018, har tidigare haft svårt att hitta effektiviteten och en jämn nivå. Den här säsongen har han däremot hittat helt rätt.

Det kunde dock blivit spel för rivalen Barcelona istället. Det berättar agenten Federico Pena, som också motiverar valet av Real Madrid, i Què t'hi Jugues enligt Sport. 

– Vi fick mer provision och spelaren skulle slippa stå i Neymars skugga, som då i sin tur stod i Messis skugga, säger Pena.

Albert Gea/Bildbyrån

Enligt Sport fanns en överenskommelse med Barça innan Real Madrid kom in i bilden. Rivalen gick senare istället för spelare som Philippe Coutinho och Ousmane Dembélé.

– Barcelona är bättre än Madrid som stad? Ja, helt klart, men en spelare kan inte göra något, de går från huset till anläggningen. Vinicius är speciell och de skulle behandla honom likadant i Barça eller Madrid, säger Pena och fortsätter:

Kunde han blivit ett större namn i Barcelona än i Madrid? Kanske, men skillnaden är minimal.

– Möjligheten för honom att göra skillnad på en gång och slå rekord i Madrid var mer rimlig och konkret. Kunde han blivit ett större namn i Barcelona än i Madrid? Kanske, men skillnaden är minimal.

Vinicius kontrakt med Real Madrid sträcker sig till sommaren 2024.

Jonathan Aronsson Fält