Foto: Bildbyrån

Tinnerholm om skadan: "Var som att någon sköt mig"

Publicerad: 2021-11-25 14:00 Utlandsproffs

Anton Tinnerholm slet av hälsenan i början av oktober. Nu uttalar sig den svenske ytterbacken om smärtan och framtiden i USA.

Det var i januari 2018 som Anton Tinnerholm, 30, gjorde flytten från Malmö FF till New York City FC. Där har han växt fram till en nyckelspelare.

Men i början av oktober i år var olyckan framme. I matchen mot Nashville slet han av hälsenan och väntas bli borta i mellan nio till tolv månader.

– Det var som att någon sköt mig.Efter ett par sekunder gjorde det inte ont längre men det känns så klart supertufft, säger Tinnerholm till KvällsPosten.

Niklas Larsson/Bildbyrån

Nu väntar alltså en längre tid vid sidan av planen men Tinnerholm är i full fas med sin rehabilitering.

– De första veckorna fick jag ligga på soffan med benet högt och röra lite på foten. Nu kan jag kötta lite i gymmet i alla fall och det känns roligt. Jag har egentligen aldrig haft någon större skada tidigare. Det är första gången jag upplever en motgång på det sättet. Det har varit en jobbig tid. Men jag har en jäkla motivation att börja träna nu igen, säger han.

Samtidigt har ytterbacken ett kontrakt som löper ut efter nästa säsong och han stänger inga dörrar för en återkomst till Sverige.

Jag kanske kommer till Sverige eller kanske spelar någon annanstans i Europa.

– Efter nästa år blir jag en free agent, som en vanlig bosman. Man får se lite vad som händer, om klubben vill ha kvar mig eller om man ska kolla på något annat. Jag vill inte utesluta någonting alls. Jag kan stanna här, jag kanske kommer till Sverige eller kanske spelar någon annanstans i Europa, avslutar Tinnerholm.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com